Stanje na putevima i vremenske prilike 15.11.2017. (SRB)

11

Mokar kolovoz i smanjena vidljivost i danas mogu biti uzrok otežane i usporene vožnje. Vozačima će sigurno biti potrebno više stpljenja za volanom, jer ovakvo vreme donosi česte zastoje, ali i veći broj saobraćajnih nezgoda. Dobro je da u vožnji uvek budemo svesni činjenice da je zaustavni put po mokrom kolovozu duži. Oštećenja na kolovozu mogu biti još jedna opasnost jer su ispunjena vodom pa se ne vide, a dodatno treba usporiti i na deonicama gde ima izraženih kolotraga, u krivinama, ali i kroz
podvožnjake gde se voda uobičajeno više sakuplja. U planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije moguće su i snežne padavine koje mogu doneti i zimske uslove vožnje.

Od danas JP “Putevi Srbije” zvanično počinje sa primenom plana i programa koji je namenjen za zimsko održavanje puteva I i II reda, što će nam u predstojećem zimskom periodu doneti sigurniju vožnju i bezbednije putovenje, ali i uz preporuku vozačima da se odgovorno ponašaju u saobraćaju shodno vremenskim prilikama uz korišćenje odgovarajuće zimske opreme.

Prognoza vremena za danas:

Oblačno i hladno, mestimično sa slabom kišom ili rosuljom. U planinskim predelima vlažan sneg. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša temperatura od 5 do 10 stepeni.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Od 15. novembra 2017. godine u 15 časova na deonici puta od mosta Jegrička do kružne raskrsnice kod Žablja, biće otvoren saobraćaj. Radovi na pojačanom održavanju te deonice državnog puta nastaviće se u narednom periodu, uz odvijanje saobraćaja naizmeničnim propuštanjem vozila, uz regulaciju semaforima, na potezima puta gde se radovi izvode.

Do 21.11.2017. od 07 do 17h, od mosta „Gazela“ do aerodroma „Nikola Tesla“, u smeru od Beograda ka Šid zbog radova na postavljanju javne rasvete i radova u zelenom pojasu auto-puta, u srednjem delu, za saobraćaj će biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.

Do 30.11.2017. izvodiće se radovi na popravci puta od kružnog toka u Novim Banovcima do pružnog prelaza u Batajnici (drž. puta II B reda). Za vreme radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na presvlačenju kolovoza novim slojem asfalta do 15.11.2017. u vremenu od 08 do 17h, biće obustavljen saobraćaj na putu između Slatine i Tresije na deonici kroz Dučinu i od Dučine ka mestu Kruške (drž. putu II A reda broj 147). Putnička vozila će u vreme obustave saobraćaja moći da koriste alternativni put koji vodi preko mesta Zoroljina, dok će teretna vozila biti usmerena na put koji vodi preko Sibnice i Rogače.

Do 16.11.2017. zbog radova na zameni oštećenog asfalta, između Barajeva i Beljine, (drž. putu IIA reda br. 147) saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanjem vozila, uz pomoć privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog radova na popravci kolovoza koji će trajati do 15.11.2017. u sklopu redovnog održavanja petlje “Ruma” (auto-puta E/70 /drž.puta IA reda br.3.), uključenje- isključenje za smer vožnje ka Beogradu, saobraćaj će na nadvožnjaku biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć semafora, dok će ispod nadvožnjaka na auto-poutu biti zatvorena zaustavna i srednja traka u smeru koji vodi od Šida ka Beogradu.

Do 15.11.2017. predviđeni su radovi na montaži stubova javne rasvete u servisnim saobraćajnicama na delu od naplatne stanice ,,Novi Sad-jug“ do petlje ,,Novi Sad“, pored drž. puta IA reda br. 1 (auto-put E-75). Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake za smer kretanja od Novog Sada ka Beogradu, do kada će se saobraćaj odvija između tehničkih prolaza dvosmerno kolovoznim trakama namenjenim za smer kretanja od Beograda ka Novom Sadu. Za vreme ovih radova rad naplatne stanice „Novi Sad Jug“ će nesmetano funkcionisati.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici drž.puta IB reda broj 22 i petlje “Ljig”, rampe br.1. saobraćaj će biti usporen i odvijaće se prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Ovakav način odvijanja saobraćaja biće do 20.11.2017. pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole.

Do 30.11.2017. u vremenu od 07-15h planirani su radovi na državnom putu II A reda broj 148, između mesta Junkovac i Arapovac dok će se na deonici kod mesta Junkovac 1. radovi izvoditi do 15.11.2017.

Do 27.11.2017. u periodu od 07 do 18h, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na drž. putu II A reda broj 147, ulica Kosmajska kroz Bataševo, u oba smera, Opština Mladenovac. Za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Prema informacijama štaba zimske službe sa portala JP “Putevi Srbije” zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom važi na sledećim putnim pravcima:

  • II A-207 Drenska klisura (Drenje) – Grčak – Aleksandrovac -Kruševac (Koševi)
  • II A-208 Vrnjci – Vrnjačka Banja – Stanišinci – Grčak – Brus – Razbojna
  • II A-211 Stopanja -Vitkovo -Brus – Brzeće – Kopaonik – Granica PZP Kruševac/Novi Pazar
    (Jaram)
  • II A-209 Granica PZP Novi Pazar/Kruševac (Dobre vode) – Goč – Stanišinci

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article