Stanje na putevima i vremenske prilike 14.11.2017. (SRB)

6

Kišno vreme i ovog jutra, uslovljava nepovoljne uslove za vožnju. Ovakve vremenske prilike vožnju čini napornijom i zahtevnijom, a vrlo često su i uzrok povećanog broja saobraćajnih udesa, posebno ukoliko brzina i kretanje nisu prilagođeni uslovima na putu. Zato vozačima savetujemo, da voze na većem odstojanju uz smanjenu brzinu, kako bi imali vremana da reaguju i izbegnu opasnost na putu, a po potrebi i da bezbedno zaustave svoje vozilo ukoliko naiđu na kišu ili jače pljuskove. Posebnu pažnju potrebno je obratiti i na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure, zbog učestale pojave odrona, kao i na deonicama na kojima je usled radova izmenjen režim odvijanja saobraćaja.

Prognoza vremena za danas:

Pretežno oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom, intenzivnijom ujutru i pre podne u severnim i zapadnim krajevima. Tokom dana uglavnom slaba kiša u prekidima. Na višim planinama jugozapadne Srbije vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najviša temperatura od 6 °C na zapadu i severozapadu do 15 °C na istoku zemlje.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Od 15.11.2017. u 15 časova na deonici puta od mosta Jegrička do kružne raskrsnice kod Žablja, biće otvoren saobraćaj. Radovi na pojačanom održavanju te deonice državnog puta nastaviće se u narednom periodu, uz odvijanje saobraćaja naizmeničnim propuštanjem vozila, uz regulaciju semaforima, na potezima puta gde se radovi izvode.

Do 21.11.2017. od 07 do 17h, od mosta „Gazela“ do aerodroma „Nikola Tesla“, u smeru od Beograda ka Šid zbog radova na postavljanju javne rasvete i radova u zelenom pojasu auto-puta, u srednjem delu, za saobraćaj će biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.

Do 14.11.2017. u vremenu od 07 do 19h – zbog radova na popravci saobraćajnih traka na deonici auto-puta, između Markovca i Velike Plane, (drž.puta IA reda br 1.) u smeru od Niša ka Beogradu saobraćaj će biiti preusmeren u preticajnu traku i dužini oko 2km. odvija se usporeno uz smanjenu i ograničenu brzinu.

Do 30.11.2017. izvodiće se radovi na popravci puta od kružnog toka u Novim Banovcima do pružnog prelaza u Batajnici (drž. puta II B reda). Za vreme radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na presvlačenju kolovoza novim slojem asfalta do 15.11.2017. u vremenu od 08 do 17h, biće obustavljen saobraćaj na putu između Slatine i Tresije na deonici kroz Dučinu i od Dučine ka mestu Kruške (drž. putu II A reda broj 147). Putnička vozila će u vreme obustave saobraćaja moći da koriste alternativni put koji vodi preko mesta Zoroljina, dok će teretna vozila biti usmerena na put koji vodi preko Sibnice i Rogače.

Do 16.11.2017. zbog radova na zameni oštećenog asfalta, između Barajeva i Beljine, (drž. putu IIA reda br. 147) saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanjem vozila, uz pomoć privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog radova na popravci kolovoza koji će trajati do 15.11.2017. u sklopu redovnog održavanja petlje “Ruma” (auto-puta E/70 /drž.puta IA reda br.3.), uključenje- isključenje za smer vožnje ka Beogradu, saobraćaj će na nadvožnjaku biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć semafora, dok će ispod nadvožnjaka na auto-poutu biti zatvorena zaustavna i srednja traka u smeru koji vodi od Šida ka Beogradu.

Do 15.11.2017. predviđeni su radovi na montaži stubova javne rasvete u servisnim saobraćajnicama na delu od naplatne stanice ,,Novi Sad-jug“ do petlje ,,Novi Sad“, pored drž. puta IA reda br. 1 (auto-put E-75). Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake za smer kretanja od Novog Sada ka Beogradu, do kada će se saobraćaj odvija između tehničkih prolaza dvosmerno kolovoznim trakama namenjenim za smer kretanja od Beograda ka Novom Sadu. Za vreme ovih radova rad naplatne stanice „Novi Sad Jug“ će nesmetano funkcionisati.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici drž.puta IB reda broj 22 i petlje “Ljig”, rampe br.1. saobraćaj će biti usporen i odvijaće se prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Ovakav način odvijanja saobraćaja biće do 20.11.2017. pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole.

Do 30.11.2017. u vremenu od 07-15h planirani su radovi na državnom putu II A reda broj 148, između mesta Junkovac i Arapovac dok će se na deonici kod mesta Junkovac 1. radovi izvoditi do 15.11.2017.

Do 27.11.2017. u periodu od 07 do 18h, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na drž. putu II A reda broj 147, ulica Kosmajska kroz Bataševo, u oba smera, Opština Mladenovac. Za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno
obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article