Stanje na putevima i vremenske prilike 14.11.2017. (MK)

6

Promenljivo oblačno sa lokalnom kišom koja će padati naročito u zapadnim i istočnim delovima. Duva slab do umeren jugoistočni vetar, a popodne će duvati istočni i severoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura se kreće između 9 i 17 stepeni.

Saobraćaj se odvija po mokrim kolovozima. Van gradskih sredina intenzitet saobraćaja je umeren. Na graničnim prelazima, na ulasku i izlasku iz zemlje, nama dužih informacija. Informacija se odnosi na makedonsku stranu granice.

Od 15.11.2017. godine počinju građevinske aktivnosti na izgradnji raskrsnice Banco Prke na autoputu A3, deo od Probistipa do mesta Krupištena regionalnom putu P1205. U tu svrhu će se uvesti privremena izmena saobraćajnog režima i odrediti odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Kompanija „Alfalt“ Skoplje, obaveštava vozače da se izvode građevinski radovi na izgradnji elektronskog sistema za naplatu putarine na naplatnim stanicama Otovica i Sopot. U periodu do 18.06.2018, na magistralnom putu A1 na deonici Veles-Skoplje u blizini naplatne stanice Otovica, i na deonici Skoplje-Velese u blizini naplatne stanice Sopot, izmenjen je režim saobraćaja. Iz ovog preduzeća apeluju na vozače da voze pažljivo i da smanje brzinu na ovoj deonici i da poštuju postavljene saobraćajne znakove.

Društvo “Beton AD Skoplje” izveštava da počinju građevinski radovina na rehabilitaciji na državnom putu A4, deonica od Kadina do Hipodroma, od naplatne stanice Petroved do Hipodroma. Zbog toga primeno će biti promenjen režim saobraćaja i biće postavljena odgovarajuća soabraćajna signalizacija.

Saobraćaj umerenog intenzitet na putevima izvan gradskih sredina, odvija se po delimično mokrim kolovozima. Na graničnim prelazima nema više zadržavanja na ulasku i izlasku iz države. Ove informacije se odnose samo na makedonsku stranu prelaza.

Izvode se radovi na postavljanju kandelebara kod Negotina, na državnom putu A2 Tetovo – Gostivar.

AMSM preporučuje pažljivu vožnju, prilagođenu brzinu kretanja i usaglašenost sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom. U klisurama i usecima može biti klizišta, pogotovo na putevima: Kočani – Makedonska Kamenica – Delčevo, Vinica – Berovo, Gostivar – Straža, Mavrovo – Debar – Struga, Demir Kapija – Udovo, Katlanovo – Veles, Kruševo – Demir Hisar i Resen – Bukovo.

U toku su građevinske aktivnosti na rekonstrukciji i rehabilitaciji državnog puta A2, deonica Saraj – Grupčin. Zbog toga režim saobraćaja je privremeno izmenjen. Vozači se upozoravaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju na navedenoj deonicina putu od Saraja do Grupčina.

Na magistralnom putu A2, deonica Kičevo-Ohrid (Preseka-Pesočani) od 2 + 397 km do 3 + 910 i od 7+060 km do 11+498 km, došlo je do promene režima saobraćaja usled izvođenja građevinskih radova. Režim saobraćaja je predviđen sa odstupanjima, odnosno preleazak sa jedne na drugu saobraćajnu traku. Promena su počele 16. septembra, a trajaće do završetka radova na izgradnji.

Zbog postavljanja kandelabara na deonici Hipodrom-Kadino, leva saobraćajna traka će biti zatvorena za saobraćaj u periodu od tri meseca.

Na putnom pravcu Negotino-Demir Kapija, na deonici od Negotino do mesta Ostoro, saobraćaj se odvija u dužini od 4km novim auto-putem. Nakon ove deonice saobraćaj se vraća na magistralni put R103.

U Negotinu privremeno je izmenjen saobraćaj, vozila se isključuju sa magistralnog na regionalni put (R-1102) kod raskrsnice Tremnik, od Demir Kapije vozi se regionalnim putem.

Izvode se građevinski radovi na rekonstrukciji saobraćajne trake na državnom putu A1, deonica Veles (Štipska raskrsnica) – Gradsko i Gradsko – Veles (Štipska raskrsnica). Saobraćaj će biti izmenjen u periodu do 31.12.2017.

Detaljan izveštaj stanja na putevima možete videti OVDE.

Izvor: Auto-moto savez Makedonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article