Stanje na putevima i vremenske prilike 13.11.2017. (SRB)

7

Početak radne nedelje uobičajeno donosi veći broj vozila na prilaznim putevima većih gradova, kao i na gradskim saobraćajnicama. Kako meteorolozi najavljuju padavine u većem delu naše zemlje, iz AMSS savetuju vozačima daleko veći oprez u vožnji, kao i držanje većeg odstojanja od vozila ispred, jer u ovakvim uslovima, lako može doći do proklizavanja vozila i izazivanja saobraćajnih nezgoda, a koje neretko imaju i tragičan ishod.

Više opreza treba obratiti na deonicama na kojima se izvode radovi, posebno na bezbednost putara, a najviše u jutarnjim i večernjim satima kada je vidljivost usled magle smanjena.

Prognoza vremena za danas:

Umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, osim na jugoistoku i istoku Srbije gde će biti suvo. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, pre podne u planinskim predelima i na jugu
Banata i sa olujnim udarima. Tokom dana na severu i zapadu zemlje vetar će biti u skretanju na slab i umeren severozapadni. Najviša temperatura od 11 na severozapadu do 21°C na jugoistoku zemlje.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog
vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za
zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Do 14.11.2017. u vremenu od 07 do 19h zbog radova na popravci saobraćajnih traka na deonici auto-puta, između Markovca i Velike Plane, (drž.puta IA reda br 1.) u smeru od Niša ka Beogradu saobraćaj je preusmeren u preticajnu traku i dužini oko 2km. odvija se usporeno uz smanjenu i ograničenu brzinu.

Do 30.11.2017. izvodiće se radovi na popravci puta od kružnog toka u Novim Banovcima do pružnog prelaza u Batajnici (drž. puta II B reda). Za vreme radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na presvlačenju kolovoza novim slojem asfalta do 15.11.2017. u vremenu od 08 do 17h, biće obustavljen saobraćaj na putu između Slatine i Tresije na deonici kroz Dučinu i od Dučine ka mestu Kruške (drž. putu II A reda broj 147). Putnička vozila će u vreme obustave saobraćaja moći da koriste alternativni put koji vodi preko mesta Zoroljina, dok će teretna vozila biti usmerena na put koji vodi preko Sibnice i Rogače.

Do 16.11.2017. zbog radova na zameni oštećenog asfalta, između Barajeva i Beljine, (drž. putu IIA reda br. 147) saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila, uz pomoć privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog radova na popravci kolovoza koji će trajati do 15.11.2017. u sklopu redovnog održavanja petlje “Ruma” (auto-puta E/70 /drž.puta IA reda br.3.), uključenje- isključenje za smer vožnje ka Beogradu, saobraćaj će na nadvožnjaku biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć semafora, dok će ispod nadvožnjaka na auto-poutu biti zatvorena zaustavna i srednja traka u smeru koji vodi od Šida ka Beogradu.

Do 15.11.2017. predviđeni su radovi na montaži stubova javne rasvete u servisnim saobraćajnicama na delu od naplatne stanice ,,Novi Sad-jug“ do petlje ,,Novi Sad“, pored drž. puta IA reda br. 1 (auto-put E-75). Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake za smer kretanja od Novog Sada ka Beogradu, do kada će se saobraćaj odvija između tehničkih prolaza dvosmerno kolovoznim trakama namenjenim za smer kretanja od Beograda ka Novom Sadu. Za vreme ovih radova rad naplatne stanice „Novi Sad Jug“ će nesmetano funkcionisati.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici drž.puta IB reda broj 22 i petlje “Ljig”, rampe br. 1. saobraćaj će biti usporen i odvijaće se prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Ovakav način odvijanja saobraćaja biće do 20.11.2017. pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole.

Do 30.11.2017. u vremenu od 07-15h planirani su radovi na državnom putu II A reda broj 148, između mesta Junkovac i Arapovac dok će se na deonici kod mesta Junkovac 1. radovi izvoditi do 15.11.2017.

Do 27.11.2017. u periodu od 07 do 18h, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na drž. putu II A reda broj 147, ulica Kosmajska kroz Bataševo, u oba smera, Opština Mladenovac. Za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article