Stanje na putevima i vremenske prilike 10.11.2017. (SRB)

5

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, dok veći broj vozila očekuje vozače već u prvim popodnevnim satima, shodno kraju radne nedelje i dolasku vikenda. Prema rečima meteorologa danas nisu predviđene padavine, pa vozači mogu da iskoriste ovo pogodno vreme da prekontrolišu svoje vozilo, otklone eventualne nedostatke, a ujedno i izvrše pripremu vozila pred nastupajuće hladnije dane. U svakom slučaju, za one koji se danas odluče da negde otputuju, verujemo da neće imati većih problema, ako u vožnji poštuju sve saobraćajne propise i na deonicama gde ih očekuje nešto drugačiji režim saobraćaja budu strpljiviji i tolerantniji.

Prognoza vremena za danas:

Ujutro mestimično kratkotrajna magla. Tokom dana umereno oblačno i suvo. Vetar slab, promenljiv. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 °C.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog
vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za
zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.
U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za
povećanje trakcije u prtljažniku. Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu. U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Radovi na održavanju putne ITS opreme u zoni tunela Straževica, na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75), obilaznica oko Beograda, izvodiće se:
– u subotu, 11.11.2017. godine, u periodu od 09 do 21h, radovi će se obavljati van saobraćajnih traka i neće uticati na odvijanje saobraćaja.
– u nedelju, 12.11.2017. godine, u periodu od 09 do 17h, radovi će se obavljati uz zauzeće saobraćajne trake u smeru ka Nišu, a saobraćaj će biti regulisan naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora, uz povremene kratkotrajne obustave saobraćaja u trajanju od 15 minuta.

Od 10. do 30.11.2017. godine, izvodiće se radovi na sanacijii državnog puta II B reda, deonica od kružnog toka u Novim Banovcima do pružnog prelaza u Batajnici. U toku radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na presvlačenju kolovoza novim slojem asfalta od 09. do 15.11.2017. u vremenu od 08 do 17h, biće obustavljen saobraćaj na putu između Slatine i Tresije na deonici kroz Dučinu i od Dučine ka mestu Kruške (drž. putu II A reda broj 147). Putnička vozila će u vreme obustave saobraćaja moći da koriste alternativni put koji vodi preko mesta Zoroljina, dok će teretna vozila biti usmerena na put koji vodi preko Sibnice i Rogače.

Do 10.11.2017. predviđeni su radovi na izradi bankina na putu između Tresije i Kosmaja na početku drž. putu II A reda br. 147. Za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 16.11.2017. zbog radova na zameni oštećenog asfalta, između Barajeva i Beljine, (drž. putu IIA reda br. 147) saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanjem vozila, uz pomoć privremene saobraćajne signalizacije.

Do 13.11.2017. u vremenu od 07 do 17h, izvodiće se radovi na sanaciji popravci i asfaltiranju oštećenih deonica (auto-puta E/75) drž. puta I A reda br 1, na delu od naplatne stanice „Beograd“ do petlje “Bubalj Potok” u blizini benzinske stanice „Mol“, u smeru ka Beogradu. Za vreme radova biće zatvorena leva (preticajna) i srednja (vozna) saobraćajna traka. Saobraćaj će se u smeru ka Beogradu odvijati zaustavnom i preticajnom trakom suprotnog smera koji vodi ka Nišu.

Radovi na sanaciji klizišta su završeni, a saobraćaj je normalizovan na državnom putu II A reda broj 180, na deonici Čačak – Guča, u mestu Jezdina.

Zbog radova na mostu preko Cerskog obodnog kanala saobraćaj će do 25.11.2017. biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila u mestu Čokešina na drž. putu II B reda broj 323, Prnjavor-Čokešina.

U periodu do 10.11.2017. zbog radova koji će se obavljati pod saobraćajem, na popravci oštećene hidroizolacije oko slivnika, na obilaznici oko Beograda (drž.puta IA reda br 1.), na mostu br.8 preko reke Save, na petlji Ostružnica, u smeru ka Bubanj potoku, saobraćaj će biti usporen i odvijaće se prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog radova na popravci kolovoza koji će trajati do 15.11.2017. u sklopu redovnog održavanja petlje “Ruma” (auto-puta E/70 /drž.puta IA reda br.3.), uključenje-isključenje za smer vožnje ka Beogradu, saobraćaj će na nadvožnjaku biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć semafora, dok će ispod nadvožnjaka na auto-poutu biti zatvorena zaustavna i srednja traka u smeru koji vodi od Šida ka Beogradu.

Do 11.11.2017. do 23h zbog radova na uređenju i rekonstrukciji pružnog prelaza u Kragujevcu u ul. Oktobarskih žrtava, saobraćaj će biti obustavljen i preusmeren na gradske saobraćajnice ul. Kraljevački bataljon, Raje Vuksanović i Braće Rajt.

Do 15.11.2017. predviđeni su radovi na montaži stubova javne rasvete u servisnim saobraćajnicama na delu od naplatne stanice ,,Novi Sad-jug“ do petlje ,,Novi Sad“, pored drž. puta IA reda br. 1 (auto-put E-75). Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake za smer kretanja od Novog Sada ka Beogradu, do kada će se saobraćaj odvija između tehničkih prolaza dvosmerno kolovoznim trakama namenjenim za smer kretanja od Beograda ka Novom Sadu. Za vreme ovih radova rad naplatne stanice „Novi Sad Jug“ će nesmetano funkcionisati.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici drž.puta IB reda broj 22 i petlje “Ljig”, rampe br.1. saobraćaj će biti usporen i odvijaće se prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Ovakav način odvijanja saobraćaja biće do 20.11.2017. pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole.

Radovi u sklopu održavanja drž. puta II B reda broj 373 izvode se na deonici Ram i Topolovnik, između naseljenih mesta Zatonje i Biskuplje. Za vreme radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom. Radovi su obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 05.12.2017. u vremenu od 07-15 planirani su radovi na državnom putu II B reda reda broj 363, između Kruševica i mesta Rudovci.

Do 10.11.2017. zbog radova na asfaltiranju puta između Lipovačkih šuma i Barajeva (II A reda br. 147), saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanjem vozila.

Do 30.11.2017. u vremenu od 07-15 planirani su radovi na državnom putu II A reda broj 148, između mesta Junkovac i Arapovac dok će se na deonici kod mesta Junkovac 1. radovi izvoditi do 15.11.2017.

Do 27.11.2017. u periodu od 07 do 18h izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na drž. putu II A reda broj 147, ulica Kosmajska kroz Bataševo, u oba smera, Opština Mladenovac. Za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih pelaza:

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article