Stanje na putevima i vremenske prilike 08.11.2017. (SRB)

6

Padavine, koje meteorolozi prognoziraju za današnji dan, stvaraće nepovoljne uslove za vožnju u većem delu naše zemlje. Vozačima će biti potreban pun oprez za volanom, posebno u ovim prepodnevnim satima kada pored kiše, sumaglica, niska oblačnost i magla dodatno ugrožavaju bezbednu vožnju i smanjuju vidljivost. Upozoravamo i na pojačan vetar i na jače bočne udare, koji u vožnji, mogu biti opasni, a vozačima preporučujemo da uvek smanje brzinu pri prelasku mostova i nadvožnjaka gde je strujanje vazduha najveće, a udari vetra najjači.

Prognoza vremena za danas:

Pretežno oblačno, mestimično sa kišom. Više padavina u južnim i istočnim krajevima. Posle podne i uveče prestanak padavina i delimično razvedravanje prvo u jugozapadnim i zapadnim krajevima a
najkasnije u istočnim i severoistočnim. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, u košavskom području i jak, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Posle podne i uveče slabljenje vetra. Najviša dnevna temperatura od 9 °C, koliko će biti u Timočkoj Krajini, do 13 °C.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Dana 09.11.2017. od 07 do 16 časova u dužini od oko 30 m., izvodiće se radovi na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz, na državnom putu I B reda broj 29, deonica Sušica – Duga Poljana. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom trakom,uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i opremu.

Do 10.11.2017. godine izvodiće se radovi na izradi bankina i ulaza na državnom putu II A reda broj 147, deonica Tresije – Kosmaj. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 16.11.2017. zbog radova na zameni oštećenog asfalta, između Barajeva i Beljine, na drž. putu IIA reda br. 147 saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanjem vozila, uz pomoć privremene saobraćajne signalizacije.

Do 13.11.2017. u vremenu od 07 do 17h izvodiće se radovi na sanaciji popravci i asfaltiranju oštećenih deonica (auto-puta E/75) drž. puta I A reda br 1, na delu od naplatne stanice „Beograd“ do petlje “Bubalj Potok” u blizini benzinske stanice „Mol“, u smeru ka Beogradu. Za vreme radova biće zatvorena leva (preticajna) i srednja (vozna) saobraćajna traka. Saobraćaj će se u smeru ka Beogradu odvijati zaustavnom i preticajnom trakom suprotnog smera koji vodi ka Nišu.

Radovi na sanaciji klizišta su završeni, a saobraćaj je normalizovan na državnom putu II A reda broj 180, na deonici Čačak – Guča, u mestu Jezdina. Zbog radova na mostu preko Cerskog obodnog kanala saobraćaj će . do 25.11.2017. biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila u mestu
Čokešina na drž. putu II B reda broj 323, Prnjavor-Čokešina.

U periodu do 10.11.2017. zbog radova koji će se obavljati pod saobraćajem, na popravci oštećene hidroizolacije oko slivnika, na obilaznici oko Beograda (drž.puta IA reda br 1.), na mostu br.8 preko reke Save, na petlji Ostružnica, u smeru ka Bubanj potoku, saobraćaj će biti usporen i odvijaće se prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog radova na popravci kolovoza koji počinju 01. a završavaju se 15.11.2017.g. u sklopu redovnog održavanja auto-puta E/70 /drž.puta IA reda br.3./, petlje “Ruma” (uključenje/isključenje za smer vožnje ka Beogradu) saobraćaj će na nadvožnjaku biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć semafora, dok će ispod nadvožnjaka na auto-poutu biti zatvorena zaustavna i srednja traka u smeru koji vodi od Šida ka Beogradu.

U sredu 08.11.2017.od 08 do 23h, zbog radova na uređenju i rekonstrukciji pružnog prelaza koji se nalazi na drž.putu IIA reda br.183 u Kragujevcu u blizini ul. Kosovske i Višnjićeve i žel. pruge Lapovo-Kraljevo saobraćaj će biti obustavljen i preusmeren na ul. Kosovska, Cara Dušana, Jovana Ristića i Lepenički bulevar.

Od 09.11. od 06h do 11.11.2017. do 23h zbog radova na uređenju i rekonstrukciji pružnog prelaza u Kragujevcu u ul. Okorbarskih žrtava, saobraćaj će biti obustavljen i preusmeren na gradske saobraćajnice ul. Kraljevački bataljon, Raje Vuksanović i Braće Rajt.

Do 15.11.2017. predviđeni su radovi na montaži stubova javne rasvete u servisnim saobraćajnicama na delu od naplatne stanice ,,Novi Sad-jug“ do petlje ,,Novi Sad“, pored drž. puta IA reda br. 1 (auto-put E-75). Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake za smer kretanja od Novog Sada ka Beogradu, do kada će se saobraćaj odvija između tehničkih prolaza dvosmerno kolovoznim trakama namenjenim za smer kretanja od Beograda ka Novom Sadu. Z avreme ovih radova rad naplatne stanice „Novi Sad Jug“ će nesmetano funkcionisati.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici drž.puta IB reda broj 22 i petlje “Ljig”, rampe br.1. saobraćaj će biti usporen i odvijaće se prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Ovakav način odvijanja saobraćaja biće do 20.11.2017, pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole.

Radovi u sklopu održavanja drž. puta II B reda broj 373 izvode se na deonici Ram i Topolovnik, između naseljenih mesta Zatonje i Biskuplje. Za vreme radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom. Radovi su obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 05.12.2017. u vremenu od 07-15h planirani su radovi na državnom putu II B reda reda broj 363, između Kruševica i mesta Rudovci.

Do 10.11.2017. zbog radova na asfaltiranju drž. putu II A reda br. 147, između Lipovačkih šuma i Barajeva, saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanjem vozila.

Do 30.11.2017. u vremenu od 07-15h planirani su radovi na državnom putu II A reda broj 148, između mesta Junkovac i Arapovac dok će se na deonici kod mesta Junkovac 1. radovi izvoditi do 15.11.2017.

Do 27.11.2017. u periodu od 07 do 18h, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na drž. putu II A reda broj 147, ulica Kosmajska kroz Bataševo, u oba smera, Opština Mladenovac. Za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.
Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article