Stanje na putevima i vremenske prilike 07.11.2017. (SRB)

7

Vozačima u košavskom području, ovog jutra, jak vetar znatno otežava odvijanje saobraćaja, a prema rečima meteorologa ometaće i tokom celog dana. Vidljivost se tokom jutra na pojedinim putevima, a posebno onim koji prolaze pored rečnih tokova ili kanala, može spustiti i na ispod stotinak metara, zato je bitno da po magli vozite sa oborenim svetlima, nikako sa dugim i koristite svetla za maglu ukoliko ih imate, jer će vam ona sigurno pomoći da budete primećeni na putu.

Upozoravamo vozače na iznenadne odrone zemlje i kamena, koji u velikoj meri mogu da ugroze bezbednost saobraćaja, zato smanjite brzinu i prilagodite vožnju uslovima na putu.

Prognoza vremena za danas:

U većini krajeva malo i umereno oblačno, ujutru i pre podne na zapadu i jugozapadu ponegde je moguća slaba kratkotrajna kiša. U Timočkoj Krajini oblačno i tmurno. Vetar slab i umeren jugoistočni, u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Uveče u zapadnim i
jugozapadnim, a tokom noći i u ostalim krajevima jače naoblačenje, mestimično sa kišom.

Najviša temperatura od 14 do 18, u Timočkoj Krajini od 8 do 10 stepeni.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Od 08.11.2017. godine do 10.11.2017.godine izvodiće se radovi na izradi bankina i ulaza na državnom putu II A reda broj 147, deonica Tresije – Kosmaj. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 06. do 16.11.2017. zbog radova na zameni oštećenog asfalta, između Barajeva i Beljine, na drž. putu IIA reda br. 147 saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanjem vozila, uz pomoć privremene saobraćajne signalizacije.

Do 13.11.2017. u vremenu od 07 do 17h, izodiće se radovi na sanaciji popravci i asfaltiranju oštećenih deonica (auto-puta E/75) drž. puta I A reda br 1, na delu od naplatne stanice „Beograd“ do petlje “Bubalj Potok” u blizini benzinske stanice „Mol“, u smeru ka Beogradu. Za vreme radova biće zatvorena leva (preticajna) i srednja (vozna) saobraćajna traka. Saobraćaj će se u smeru ka Beogradu odvijati zaustavnom i preticajnom trakom suprotnog smera koji vodi ka Nišu.

Radovi na sanaciji klizišta su završeni, a saobraćaj je normalizovan na državnom putu II A reda broj 180, na deonici Čačak – Guča, u mestu Jezdina.

Zbog radova na mostu preko Cerskog obodnog kanala saobraćaj će do 25.11.2017. biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila u mestu Čokešina na drž. putu II B reda broj 323, Prnjavor-Čokešina.

Do 10.11.2017. zbog radova koji će se obavljati pod saobraćajem, na popravci oštećene hidroizolacije oko slivnika, na obilaznici oko Beograda (drž.puta IA reda br 1.), na mostu br.8 preko reke Save, na petlji Ostružnica, u smeru ka Bubanj potoku, saobraćaj će biti usporen i odvijaće se prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog radova na popravci kolovoza kojise završavaju 15.11.2017, u sklopu redovnog održavanja auto-puta E/70 /drž.puta IA reda br.3./, petlje “Ruma” (uključenje/isključenje za smer vožnje ka Beogradu) saobraćaj će na nadvožnjaku biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć semafora, dok će ispod nadvožnjaka na auto-poutu biti zatvorena zaustavna i srednja traka u smeru koji
vodi od Šida ka Beogradu.

U sredu 08.11.2017. od 08 do 23h, zbog radova na uređenju i rekonstrukciji pružnog prelaza koji se nalazi na drž.putu IIA reda br.183 u Kragujevcu u blizini ul. Kosovske i Višnjićeve i žel.pruge Lapovo-Kraljevo saobraćaj će biti obustavljen i preusmeren na ul. Kosovska, Cara Dušana, Jovana Ristića i Lepenički bulevar.

Od 09.11. od 06h do 11.11.2017. do 23h zbog radova na uređenju i rekonstrukciji pružnog prelaza u Kragujevcu u ul. Okorbarskih žrtava, saobraćaj će biti obustavljen i preusmeren na gradske saobraćajnice ul. Kraljevački bataljon, Raje Vuksanović i Braće Rajt.

Do 15.11.2017. predviđeni su radovi na montaži stubova javne rasvete u servisnim saobraćajnicama na delu od naplatne stanice ,,Novi Sad-jug“ do petlje ,,Novi Sad“, pored drž. puta IA reda br. 1 (auto-put E-75). Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake za smer kretanja od Novog Sada ka Beogradu, do kada će se saobraćaj odvija između tehničkih prolaza dvosmerno kolovoznim trakama namenjenim za smer kretanja od Beograda ka Novom Sadu. Za vreme ovih radova rad naplatne stanice „Novi Sad Jug“ će nesmetano funkcionisati.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici drž.puta IB reda broj 22 i petlje “Ljig”, rampe br.1. saobraćaj će biti usporen i odvijaće se prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Ovakav način odvijanjsa saobraćaja biće do 20.11.2017. pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole.

Radovi u sklopu održavanja drž. puta II B reda broj 373 izvode se na deonici Ram i Topolovnik, između naseljenih mesta Zatonje i Biskuplje. Za vreme radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom. Radovi su obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 05.12.2017. u vremenu od 07-15h planirani su radovi na državnom putu II B reda reda broj 363, između Kruševica i mesta Rudovci.

Do 10.11.2017. zbog radova na asfaltiranju drž. putu II A reda br. 147, između Lipovačkih šuma i Barajeva, saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanjem vozila.

Do 30.11.2017. u vremenu od 07-15h planirani su radovi na državnom putu II A reda broj 148, između mesta Junkovac i Arapovac dok će se na deonici kod mesta Junkovac 1. radovi izvoditi do 15.11.2017.
Do 27.11.2017. u periodu od 07 do 18h, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na drž. putu II A reda broj 147, ulica Kosmajska kroz Bataševo, u oba smera, Opština Mladenovac. Za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article