Kako je Ikea u Srbiji napravila isti propust kao u Hrvatskoj

8
IkeaKatalog2ma

Slanjem kataloga na kućne adrese, odnosno kačenjem na ulazna vrata, prva srpska robna kuća Ikea napravila sličnu potencijalnu grešku kao i pre nekoliko godina u Hrvatskoj.

Na dan dugo očekivanog otvaranja prve robne kuće poznatog švedskog proizvođača na Bubanj potoku, preneli smo vest sa fotografijama prvih kataloga za srpsko tržište, koje je Ikea štampala u milion primeraka.

Isto kao i u Zagrebu 2014. godine po otvaranju tamošnjeg objekta, dostavljači katalog vešaju na kvaku ulaznih vrata stana ili kuće. To je uobičajen način promocije za ovu trgovinu namještaja, koja svoje godišnje kataloge uvek dostavlja do vrata korisnika.

Povezane vesti

IkeaKatalog1ma

Foto vest: Ne šale se, na dan otvaranja stiglo je i ovo

Istog dana kada je u Srbiji otvorena prva robna kuća Ikea, na pojedine beogradske adrese već je stigao i prvi katalog švedskog

mmBIZLife – 10/08/2017

Osim što je potencijalne kupce obaveštavala o svojoj ponudi, Ikea je slanjem kataloga na 500.000 adresa Zagrepčana učinila uslugu i – lopovima, piali su tada mediji.

I dok su hiljade Zagrepčana s oduševljenjem dočekale svoj primerak, deo se pobunio zbog načina i termina dostave.

Katalog su, naime, dostavljači kačili na ulazna vrata, a kako je bila turistička sezona u punom jeku, mnogi su bojali da će katalog koji nedeljama visi na vratima, biti pozivnica provalnicima koji bi znali da je stan prazan.

„Imam osećaj da mi na vrtima doslovno stoji znak `prazno` i strah me provale“, rekla je tada jedna Zagrepčanka u čiju je ulicu dostava paketa stigla dan nakon što je ona na dve nedelje otputovala u Split.

Na društvenim mrežama zato je pokrenuta akcija kojom se pozivaju oni koji su još u Zagrebu da uzmu susedima katalog i predaju im ga kad se vrate s godišnjeg.

U Ikei Hrvatska su objašnjavali kako je te godine izuzetno, zbog datuma otvarenja, distribucija kataloga krenula ranije. „Već od iduće godine distribuiraćemo kataloge nešto kasnije i izvan onoga što se smatra `špicom` godišnjih“, rekli su tada u Ikei.

Međutim, kao i u Hrvatskoj te 2014, Ikea je istu stvar napravila i u Srbiji, tri godine kasnije.

Tačno u jeku turističke sezone Ikea je otvorila robnu kuću u Bubanj potoku i poslala srpske verzije kataloga domaćinstvima u poluprečniku od 60 kilometara od objekta.

Jedan od komentara na društvenim mrežama glasio je: „…pomogli potencijalnim provalnicima da lociraju stanove ljudi koji su na odmoru.“

Povezane vesti

ikea-cekanje-ytb

Otvaranje IKEE: Čekači, razgledači, stajači u redu

Prvi kupci ušli su tačno u deset sati u otvorenu robnu kuću Ikea u Bubanj Potoku (u četvrtak, 10. avgusta), pored Beograda,

mmBIZLife – 11/08/2017

sinisa-mali-ikea-ytb-printscreen

IZJAVA DANA: Moj prijatelj buldožer

Najpoznatiji švedski proizvođač nameštaja i opreme za domaćinstvo „Ikea“, otvorio je svoju prvu robnu kuću u Srbiji, u četvrtak, 10. avgusta, za

mmBIZLife – 11/08/2017

IkeaSCRN

I otvorena prva Ikea u Srbiji (VIDEO)

Najpoznatiji švedski proizvođač nameštaja i opreme za domaćinstvo, Ikea, otvorio je prvu robnu kuću u Srbiji, što je 400. prodajni objekat te

mmBIZLife – 10/08/2017

The post Kako je Ikea u Srbiji napravila isti propust kao u Hrvatskoj appeared first on Bizlife.rs.

Original Article