САД тврде да ДАЕШ није побеђен само из једног разлога

0

Министарство одбране Русије одговорило је представнику Пентагона који сумња у пораз ДАЕШ-а у Сирији.

Пентагонова изјава о наводно непобеђеном ДАЕШ-у у Сирији је вештачки изговор за нелегално задржавање америчких трупа на територији земље, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

© Sputnik/ Дмитрий Виноградов

Конашенков је навео да Министарство одбране жели да подсети представника Пентагона да су експанзија у Ираку и инвазија на Сирију међународне терористичке групе ДАЕШ наступиле уз прећутно немешање америчког војног министарства.

Управо захваљујући руској војној операцији, која је почела 30. септембра 2015. године, ситуација у Сирији је стабилизована и ДАЕШ је у потпуности уништен.

Стога ако ДАЕШ још негде није побеђен то је управо у зони директне одговорности САД у Ираку, сматра Министарство одбране Русије.

„Речи о наводно непобеђеном ДАЕШ-у у Сирији су вештачки изговор и повод за Пентагон да оправда нелегално задржавање америчких трупа у Сирији“, нагласио је Конашенков.

Он је додао да би САД требало да покажу поштовање пре свега према суверенитету Сирије и општеприхваћеним нормама међународног права.

Сообщение САД тврде да ДАЕШ није побеђен само из једног разлога появились сначала на News Front Најновији вести Србије / Црна Горе / Русије / Света.